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AXIS ON BRICKELL CONDOMINIUM ASSOCIATION, INC 
AXIS ON BRICKELL II CONDOMINIUM ASSOCIATION INC 

AXIS ON BRICKELL MASTER ASSOCIATION INC 
 

  

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS AND ANSWERS SHEET 

 

The Axis on Brickell Condominium Association, Inc.      As of January 1, 2015 

 

Q: What are my voting rights in The Axis on Brickell Condominium Association, Inc., (the “Condominium 

Association”)? 

 

A: An owner or owners of a single condominium unit at The Axis on Brickell Condominium, (the "Condominium"), shall 

collectively be entitled to one (1) vote in the Condominium Association with respect to such unit on all matters upon 

which the membership of the Condominium Association shall be entitled to vote.  For further information, please refer to 

Section 5.2 of the Declaration of Condominium of the Condominium, recorded in ORB 26381, Page 3807, of the Public 

Records of Miami-Dade County, Florida, as amended from time to time, (the “Declaration”), and Section 6.3 of the 

Articles of Incorporation of the Condominium Association, which are attached as an exhibit to the Declaration, as 

amended from time to time, (the "Articles"). 

 

Q: What restrictions exist in the Condominium documents on my right to use my unit? 

 

A: Each unit shall be occupied and used only as a residence and/or home office, except as otherwise provided in the 

Declaration, all in accordance with, and only to the extent permitted by, applicable City, County and state codes, 

ordinances and regulations; provided, however, that home office use of a unit is only permitted to the extent permitted by 

law and to the extent that the office is not staffed by employees, is not used to receive clients and/or customers, and does 

not generate additional visitors or traffic into the unit or any part of the Condominium property.  Various additional 

restrictions exist regarding unit use, including, without limitation, restrictions on or concerning changes and alterations to 

units, pets, nuisances, improper, offensive, hazardous or illegal unlawful uses or acts, installation of floor coverings, 

mitigation of dampness and humidity, and the keeping of flammable, combustible or explosive fluids, chemicals or 

substances.  The Developer (as defined in the Declaration) is exempt from many of the foregoing restrictions with respect 

to Developer-owned units.  For further information, please refer to Section 17 of the Declaration, as well as the Rules and 

Regulations of the Condominium Association, (the "Rules") attached as Exhibit “A” to the By-Laws of the Condominium 

Association, which are attached as an exhibit to the Declaration, as amended from time to time, (the "Bylaws"). 

 

Q: What restrictions exist in the Condominium documents on the leasing of my unit? 

 

A: Each lease of a unit must be in writing and specifically provide (or, if it does not, shall be automatically deemed to 

provide) that a material condition of the lease shall be the tenant’s full compliance with the covenants, terms, conditions 

and restrictions of the Declaration (and all exhibits thereto), the Master Covenants (as defined in the Declaration), and any 

and all rules and regulations adopted by the Condominium Association and/or the Master Association (as hereinafter 

defined) from time to time.  If required by the Condominium Association, a tenant wishing to lease a unit shall be required 

to place in escrow with the Condominium Association a reasonable sum, not to exceed the equivalent of one month’s 

rental, which may be used to repair any damage to the Common Elements and/or Association Property (as each such term 

is defined in the Declaration) resulting from acts or omissions of tenants. No lease of a unit shall be for a period of less 

than thirty (30) days.  The lease of a unit for a term of six (6) months or less is subject to a tourist development tax 

assessed pursuant to Section 125.0104, Florida Statutes. A unit owner leasing his or her unit for a term of six (6) months 

or less shall be deemed to have agreed, for such owner, and his or her heirs, personal representatives, successors and 

assigns, to hold the Condominium Association, the Developer and all other unit owners harmless and to indemnify them 

for any and all costs, claims, damages, expenses or liabilities whatsoever arising out of the failure of such unit owner to 

pay such tourist development tax and/or any other tax or surcharge imposed by the State of Florida with respect to rental 

payments or other charges under the lease, and such unit owner shall be solely responsible for and shall pay to the 

applicable taxing authority, prior to delinquency, the tourist development tax and/or any other tax or surcharge due with 

respect to rental payments or other charges under the lease. For further information, please refer to Section 17.8 of the 

Declaration. 
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Q: How much are my assessments to the Condominium Association for my unit type (exclusive of special assessments) 

and when are they due? 

 

A: Annual assessments to the Condominium Association are payable in equal monthly installments due and payable on or 

before the first day of each month, in advance.  The adopted 2015 monthly assessment for each unit in the Condominium 

is as follows: (i) All Units ending in 01: $463.02/month; (ii) All Units ending in 02: $292.39/month; (iii) All Units ending 

in 03 or 04: $426.79/month; (iv) All Units ending in 05: $291.97/month; (v) All Units ending in 06 (except for Units 

3506, 3606, 3706, LPH-3806, MPH-3906 and UPH-4006): $465.13/month; (vi) All Units ending in 07 or 12 (except for 

Units MPH-3912 and UPH-4012): $466.82/month; (vii) All Units ending in 08: $297.87/month; (viii) All Units ending in 

09: $465.97/month; (ix) All Units ending in 10 (except for Units 1210, 1610, 1910, 2210, 2510, 2810, 3110, 3410, 3710 

and UPH-4010): $431.43/month; (x) All Units ending in 11: $297.03/month; (xi) Units 3506, 3606, 3706, LPH-3806, 

MPH-3906 and UPH-4006: $763.84/month; (xii) Units MPH-3912 and UPH-4012: $758.37/month; and (xiii) Units 1210, 

1610, 1910, 2210, 2510, 2810, 3110, 3410, 3710 and UPH-4010: $463.45/month.  For further information, please refer to 

the 2015 operating budget of the Condominium Association. 

 

Q: Do I have to be a member of any other association (including any recreational facilities association)?  If so, what is 

the name of the association and what are my voting rights in this association?  Also, how much are my 

assessments? 

 

A: You are required to be a member of The Axis on Brickell Master Association, Inc., (the "Master Association"). You and 

each other unit owner of the Condominium is only entitled to vote through a single Voting Member elected by the 

membership of the Condominium Association; provided, however, that until control of the Condominium Association is 

turned over to members of the Condominium Association other than the Developer, the Developer itself shall be said 

Voting Member for the Condominium Association.  The Voting Member and all other members of the Master Association 

(or their respective voting members) are entitled to weighted votes on all matters upon which the membership of the 

Master Association shall be entitled to vote. Annual assessments to the Master Association are payable in equal monthly 

installments due and payable on or before the first day of each month, in advance.  The adopted 2015 monthly assessment 

for each unit in the Condominium is as follows: (i) All Units ending in 01: $228.51/month; (ii) All Units ending in 02: 

$144.30/month; (iii) All Units ending in 03 or 04: $210.63/month; (iv) All Units ending in 05: $144.09/month; (v) All 

Units ending in 06 (except for Units 3506, 3606, 3706, LPH-3806, MPH-3906 and UPH-4006): $229.55/month; (vi) All 

Units ending in 07 or 12 (except for Units MPH-3912 and UPH-4012): $230.38/month; (vii) All Units ending in 08: 

$147.00/month; (viii) All Units ending in 09: $229.96/month; (ix) All Units ending in 10 (except for Units 1210, 1610, 

1910, 2210, 2510, 2810, 3110, 3410, 3710 and UPH-4010): $212.91/month; (x) All Units ending in 11: $146.59/month; 

(xi) Units 3506, 3606, 3706, LPH-3806, MPH-3906 and UPH-4006: $376.96/month; (xii) Units MPH-3912 and UPH-

4012: $374.26/month; and (xiii) Units 1210, 1610, 1910, 2210, 2510, 2810, 3110, 3410, 3710 and UPH-4010: 

$228.72/month.  For further information, please refer to Section 6.3 of the Articles of Incorporation of the Master 

Association, and the 2015 operating budget of the Master Association. 

 

Q: Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used facilities? If so, how much am I 

obligated to pay annually? 

 

A: You are not required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used facilities.  

 

Q: Is the Condominium Association or other mandatory membership association involved in any court cases in which 

it may face liability in excess of $100,000?  If so, identify each such case. 

 

A: The Condominium Association is not, as of the effective date of this sheet, involved in any court cases in which said 

Condominium Association may face liability in excess of $100,000: 

  

NOTE:  THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY IN NATURE. 

A PROSPECTIVE PURCHASER SHOULD REFER TO ALL REFERENCES, 

EXHIBITS HERETO, THE SALES CONTRACT, AND THE CONDOMINIUM 

DOCUMENTS. 








